6 съвета за качествена PPC реклама

от Денислав Иглев
0 коментара
ppc-реклама

Чрез PPC (pay per click) маркетинга има възможност да създавате силно насочени рекламни кампании в опит да достигне до своите най-ценни клиенти онлайн. За много бизнеси, които не могат да се състезават в класирането за най-важните ключови думи, платената реклама предлага изход, за да излезете пред правилните клиенти в самия връх на резултатите от търсенето. Често тези реклами са първият път, в който потенциален клиент виждат или чуват за вашия бранд. Тъй като е важно да направите добро първо впечатление, писането на страхотно рекламно копие е от решаващо значение не само за представяне на съобщенията и предлагането на вашата бранд на клиент, но и за примамването им да посетят вашия уеб сайт.

Погледнато отблизо, вашите PPC  реклами са шлюз между потребностите на потенциалния Ви следващ клиент и решението, което Вашият бизнес предоставя за тях. Привличайте вниманието им, примамвайте ги към вашата оферта и им предоставяйте необходимите стъпки за конвертиране с вашето рекламно копие.

Независимо от това колко добра е вашата кампания, колко страхотни са вашите целеви страници и фунии за преобразуване, без ангажиращи реклами, вашите маркетингови усилия за PPC могат да спаднат.

Написването на страхотно копие на реклама не е лесно. Подобно на други аспекти на управлението на PPC акаунт , писането на реклами изисква баланс между техническо разбиране и неясно бизнес разбиране.

ppc-реклама

„Анатомия“ на PPC рекламата

Преди да напишете страхотно копие на рекламата, важно е да разберете анатомията на PPC рекламата. Не е необичайно спецификациите и изискванията за реклами да се различават в зависимост от рекламната платформа, така че за това упражнение ще се съсредоточим върху Google Ads.

На най-фундаменталното ниво, PPC рекламите в Google Ads могат да бъдат разделени на пет различни части. Нека да разгледаме:

Заглавието: ограничено до 30 знака, заглавието обикновено е първото парче от вашата реклама, което потребителят ще види. Изравняването на заглавието с ключовите думи в рекламната Ви група и целевата страница може да осигури най-добрия шанс за успех на качествения рейтинг . Можете да включите до три заглавия в реклама.

Ред за описание 1: с 90 знака, разрешени в първия Ви ред за описание, рекламодателите имат възможност да популяризират своите предложения.

Ред за описание 2: втори параметър от 90 знака позволява на рекламодателите да надграждат първия си ред за описание или да добавят подканваща фраза за потребителя.

Показваният URL: URL e адресът, който потребителите ще видят, когато гледат рекламата Ви. Не е задължително URL адресът да бъде пренасочен към посетителите след кликване върху рекламата Ви. Това се използва, ако действителният URL адрес изглежда претрупан, има куп цифри в него или просто не изглежда визуално привлекателен. Показваните URL адреси почистват това в прост, лесен за четене URL, така че потребителят да знае къде точно ще ги отведе връзката.

Крайният URL адрес: не се вижда от потребителите, крайният URL адрес няма ограничение за знаци и представлява URL адреса, към който посетителите ще бъдат отведени след щракване върху рекламите Ви.

Визуално форматиране на PPC реклама

На страниците с резултати от търсачката на Google (SERPs) рекламните компоненти се смесват и съчетават в редица различни формати, докато Google се опитва да намери най-ефективната комбинация. Въпреки това е важно да се осигури съдържание, което гарантира правилното копиране и форматиране на реклами.

Докато при редактирането на рекламата бяха въведени три заглавия, тъй като Google често тества и настройва техните рекламни оформления с течение на времето, не винаги ще виждате всичките си заглавия и/или разширения на рекламите в SERP. И въпреки промените във форматирането, които рекламодателите не могат да контролират, изискванията на Google за реклами и на свой ред най-добрите практики за написване на страхотно рекламно копие остават постоянни с течение на времето.

Най-добри практики за писане на PPC реклама

Следвайки тези шест прости препоръки, бихте могли да започнете да пишете страхотно PPC рекламно копие още днес:

1.Бъдете релевантни

Първо и най-важно, ако искате потенциалните ви клиенти да обърнат внимание на вашите реклами, те трябва да представляват интерес за тях и да съответстват на техните нужди. Голяма част от битката за релевантността на рекламата може да бъде спечелена или загубена чрез създаването на вашите PPC рекламни кампании и рекламни групи. Гарантирането, че структурата на кампанията Ви е настроена по оптимизиран начин, е жизненоважно за успеха на уместността.

Вашето  рекламно копие  е изключително важно за придобиване на релевантност с потенциалните клиенти. Вашите реклами трябва да съответстват на темата на ключовата дума в съответната рекламна група, а ключовата дума/копие на рекламата, която използвате, трябва да съответства на целевата страница, към която са насочени потребителите след кликване върху реклама. Ако рекламата Ви съдържа ключови думи, съответстващи на заявката за търсене на потребителя, тези ключови думи в нея ще се показват удебелено в резултатите от търсенето, което води до по-висок процент на кликване. Колкото повече вашата реклама съвпада с намерението на търсещия, толкова по-вероятно е те да кликнат към вашия уебсайт.

2.Останете кратки

С ограниченията за знаци, посочени по-горе, рекламодателите нямат много място за дълги, изтеглени съобщения в своите PPC реклами. В резултат на това тези граници могат да оставят малко място за творчество. Ключът тук е да бъдете кратки и точни. Това ще помогне да останете в течение на съобщенията и в рамките на необходимите ограничения за знаци.

3.Използвайте уникално предложение за стойност

След като грабнете вниманието на  клиент със заглавието си, използвайте уникално предложение за стойност, за да помогнете на офертата си да се открои от конкуренцията. Как вашият продукт или услуга могат да предоставят решение на проблема или нуждата на потенциален клиент? Защо някой трябва да купува вашия продукт или да използва вашата услуга над конкуренцията? Какво ви прави по-добри от останалите рекламодатели, с които се показвате?

4.Ръководство с призив за действие

След като примамите потенциалния клиент с това, което ви прави по-добри от останалите е време да им кажете какво искате да направят, след като стигнат до вашия сайт. Това е мястото, където призовава към действие (CTA. Внедряването на CTA във вашето рекламно копие е чудесен начин да стимулирате честотата на кликване и конверсията. Примери за CTA могат да бъдат: Купи сега, Пазарувайте днес, Свържете се с нас, Регистрирай се

ppc-реклама

5.Използвайте регистър на заглавието и правилна пунктуация

В допълнение към действителните думи и съдържание в текстовата Ви реклама, форматирането и пунктуацията са много важни. Ако нямате точна пунктуация или форматиране, това може да направи рекламата по-трудна за четене за потребителя, като същевременно подкопава доверието ви като компания. Препоръчваме да използвате заглавни букви, за да пишете всяко заглавие, като същевременно използвате нормални главни букви в описанията. Ето няколко примера:

  • 60% отстъпка за всички дъски за сърф днес!
  • Свържете се с нас днес за безплатно ръководство.

Освен това препоръчваме да завършите всеки ред за описание с подходяща пунктуация. Това гарантира силна четливост, независимо от това как Google избере да покаже рекламата Ви. Пунктуацията трябва да се използва и в двата описателни реда, но не и в заглавието на рекламата Ви, съгласно редакционните указания на Google.

6.Опитайте да експериментирате!

Тестване! Прилагане на рекламни тестове можете да видите какво резонира и какво не при вашите клиенти. Продължавайки да тествате, за да откриете кое работи най-добре, вие продължавате да намирате и пишете страхотни PPC реклами, докато управлението на вашия акаунт продължава.

Готови ли сте да напишете страхотно рекламно копие? Страхотно! Разбирането и използването на тези шест съвета ще ви помогнат да се ориентирате в движение.

0 коментара
0